Tervetuloa eVoimanostajaan!

Suomen Voimanostoliiton Voimanostaja-lehti on nyt siirtynyt verkkoon ja uusi nimi on eVoimanostaja! Verkkosivuille on nyt lisätty viimeisen painetun lehden jälkeen toimitukseen tullut materiaali sekä muutamia vanhoja, jo lehdessä julkaistuja artikkeleita. Toiminta tulee pysymään samankaltaisena kuin painetussa lehdessä, mutta sähköisenä. Tämä avaa monia mahdollisuuksia mitä painetussa lehdessä ei ollut. Esimerkiksi kisaraportteja pystymme julkaisemaan todella tuoreina, jopa kisapaikalta. Verkkopohja antaa mahdollisuudet myös esimerkiksi videoiden julkaisemiseen ja kuvien sekä tekstin määrää ei ole rajattu. Ainakin minä odotan innolla mitä kaikkea tulevaisuudessa vielä keksimme julkaistavaksi eVoimanostajassa!

Pääpaino tulee olemaan kuitenkin samanlaisessa materiaalissa kuin lehdessä; kisaraportit, haastattelut, kirjaesittelyt, historiajutut ja valmennusartikkelit sekä vakiopalstat (puheenjohtaja, toiminnanjohtaja, tuomarivastaava ja päävalmentaja). Lisäksi alamme tuottamaan vakiopalstaa ”eVoimanostajan Sunnuntaivieras”, joka julkaistaan aina sunnuntaisin. Tällä palstalla esittelemme vakiokysymyksin suomalaisessa voimanostossa mukana olevia henkilöitä. Äänen saavat niin nostajat, toimitsijat ja muut taustajoukot. Toivomme tässä hyvää vuoropuhelua ”kentän” kanssa ja suopeaa suhtautumista tähän. Otamme ilolla myös vastaan vinkkejä lukijoilta, että kenestä haluttaisiin Sunnuntaivieras!

eVoimanostajan etusivulle nousee aina tuorein julkaisu päällimmäiseksi. Artikkelit on jaettu eri kategorioihin ja etusivulta löytyvistä painikkeista pääsee selaamaan kategorian artikkeleita, jos haluaa vaikka selata vain kisaraportteja tai haastatteluita.

Jutut eVoimanostajaan lähetetään sähköpostilla evoimanostaja@svnl.fi ja homma toimii kuten lehdessäkin. Ilman vapaaehtoisten kirjoittajien apua ei Voimanostaja-lehteen olisi saatu materiaalia – sama koskee myös eVoimanostajaa. Verkkotoimittaja tarvittaessa auttaa kieliasun ja muokkauksen kanssa sekä julkaisee artikkelin nettisivuilla parhaaksi katsomanaan ajankohtana. Lähtökohtana kuitenkin on, että eVoimanostajan julkaisut säilyttäisivät tuoreutensa ja esimerkiksi kisaraportit pyydetäänkin lähettämään mahdollisimman pian kilpailujen jälkeen. Kuten nyt jo julkaistuista artikkeleista huomaatte, on juttujen mukaan mahdollista linkata esimerkiksi tulokset ja linkki kuviin. Toivommekin jos kisajärjestäjällä on paikalla valokuvaaja ja kisakuvat ovat kuvapankissa, että niihin saadaan jutun mukana linkki, jotta ne ovat helposti löydettävissä jutun yhteydestä.

Uudet asiat ottavat aina hetken löytääkseen oman uomansa, joten toivommekin kärsivällisyyttä. eVoimanostaja tulee kehittymään ajan saatossa ja palautetta sekä toiveita sisällöstä saa esittää yllämainittuun sähköpostiosoitteeseen. Saa myös vinkata, jos vanhoissa Voimanostajissa on jokin juttu, minkä toivoisi julkaistavan uudelleen niin arkistosta löytyy paljon vanhaa materiaalia, jota voimme julkaista uudelleen.

Mukavia lukuhetkiä!

Heikki Virtanen
verkkotoimittaja