Lisenssit ja antidopingsopimus

Suomen Voimanostoliiton lisenssejä voi ainoastaan ostaa Suomisportin kautta. Ennen kilpailulisenssin hankkimista on kuuluttava liiton jäsenseuraan.

Kaikkien Suomen Voimanostoliiton alla kilpailevien tulisi suorittaa Puhtaasti paras ja Reilusti paras-verkkokoulutus.

Edelleen nostajien ja huoltojoukkojensa on syytä tutustua liiton antidopingohjelmaan. 

Suomisport ja lisenssit

Ohjeet Suomisportiin kirjautumiseen, omien tietojen päivittämiseen ja lisenssin ostoon löytyy täältä.

HUOM! Lisenssejä voi ostaa ainoastaan Suomisportin kautta. Lisenssin ostaminen tilisiirrolla liiton pankkitilille ei ole enää mahdollista.

Lisenssit vuodelle 2024 tulevat myyntiin1.1.2024.

 

Ongelmatilanteissa lue ensin USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET ja jos ongelma ei selviä ota yhteyttä info@svnl.fi tai suomisport@olympiakomitea.fi

Antidopingsopimus

Antidopingsopimus, kuten kilpailulisenssikin, on ostettavissa VAIN SUOMISPORTIN kautta.

Antidopingsopimus voidaan hyväksyä myös kilpailulisenssin ostamisen yhteydessä.

Myös pelkän antidopingsopimuksen ostaminen/solmiminen on mahdollista Suomisportin kautta.

Uuden antidopingsopimuksen tai ensimmäisen lisenssinoston tehnyt urheilija voi ottaa osaa kilpailuun vasta sen jälkeen, kun hänen hankkimansa antidopingsopimus on ollut voimassa kolme kuukautta. Urheilija on kuitenkin testauksen ja mahdollisen kurinpitomenettelyn alainen siitä lähtien, kun hänen täyttämänsä ja sähköisesti allekirjoittamansa antidopingsopimus tai lisenssin osto (jonka yhteydessä ad-sopimus tulee automaattisesti) on tehty SuomiSport- järjestelmässsä.

Antidoping-sopimusta ei tarvitse uusia vuosittain, vaan se on toistaiseksi voimassa oleva sopimus ts. ikuisesti voimassa. Mikäli olet ostanut lisenssin Suomisportista 2021 vuoden jälkeen minä vuonna hyvänsä, ei sinun tarvitse tehdä AD-sopimusta siis erikseen enää.

Antidopingsopimuksen osapuolet ovat urheilija ja Suomen Voimanostoliitto ry (SVNL). Antidopingsopimuksen allekirjoittaneen urheilijan on oltava Suomen Voimanostoliiton varsinaisen jäsenen (jäsenseuran) jäsen.

Antidopingsopimus voidaan urheilijan tai liiton toimesta irtisanoa päättymään yhden (1) kuukauden kuluttua irtisanomisesta. Irtisanominen on toimitettava kirjallisesti tai muulla todistettavalla tavalla, esim. sähköpostitse (info(at)svnl.fi)

Alla oleva antidopingsopimus-linkki on vain tiedoksi – sopimus on luettavissa siinä. Älä siis täytä paperiversioita ja lähetä postissa.

Liiton antidopingohjelma

Liiton kilpailumanipulaation torjuntaohjelma

Lisenssiurheilijan, huoltajan/valmentajan pitää olla tietoinen antidoping-työstä, johon on hyvä tutustua mm. Suomen Urheilun Eettisen keskuksen sivuilla:

SUEK

Jokaisen harrastajan pitäisi myös tehdä Puhtaasti paras-verkkokoulutus osoitteessa

Puhtaasti paras-verkkokurssi

Reilusti paras-verkkokoulutus auttaa niin urheilijoita kuin muita urheilutoimijoita tunnistamaan kilpailumanipulaation ilmiönä sekä antaa työkaluja sen kohtaamiseen.

Sallituista ja kielletyistä lääkeainesta ja menetelmistä voi opiskella

Kamu-lääkehaussa

Urheilijoilla voi olla sairauksia, joita on hoidettava lääkevalmisteilla tai toimenpiteillä. Mikäli urheilijan on sairautensa hoitamiseksi käytettävä WADAn Kiellettyjen aineiden ja menetelmien luettelossa olevaa ainetta tai menetelmää, hänelle voidaan myöntää erivapaus WADAn Kansainvälisen erivapausstandardin mukaisesti.

Lisätietoa erivapauksista SUEKin sivuilta

ILMO-palveluun voit ilmoittaa urheilurikkomuksista, klikkaa linkkiä lisätietojen saamiseksi.