Poikkeusmenettely kevään SM-kisojen osalta tuloksen tai tulosrajojen osalta

Covid-19 pandemiatilanne on Suomessa edelleen huolestuttava ja taudin ilmaantuvuuden pelätään kasvavan mm. Britanniasta Suomeen tulleen virusmutaation seurauksena vaikka ilmaantuvuusluvut pääsääntöisesti pääkaupunkiseutua lukuun  ottamatta näyttäisivät olevan laskussa. Tämän vuoksi pääkaupunkiseudulla jatkettiin kireämpiä rajoituksia tammikuun loppuun asti. Myös maan muilla alueilla mahdollisesti tehdään vastaavanlaisia pidennettyjä tiukennustoimia mm sulkemalla harjoittelu- ja kilpailutoiminnan vaatimia tiloja.

Tämä johtaa siihen, että välttämättä kevään SM-kisoihin eivät kaikki urheilijat voi tehdä liiton toimintasuunnitelmassa edellytettyä tulosrajaa tai ylipäänsä tulosta, joka oikeuttaa kilpailemaan SM-kilpailuissa. Huomioiden tilanteen poikkeuksellisuuden liiton hallitus on tehnyt asiassa päätöksen turvatakseen nostajien yhdenvertaisen mahdollisuuden osallistua Suomen mestaruuskilpailuihin.

Kevään SM-kilpailuihin osallistumisoikeus on kilpailukohtaisen tuloksentekoaikana tulosrajan tai tuloksen tehneillä urheilijoilla sekä niillä kilpailuoikeuden omaavilla urheilijoilla (antidopingsopimus ja lisenssi voimassa), jotka eivät Covid-19 pandemian vuoksi siirrettyjen kilpailujen takia voineet tulosrajaa tai vaadittua kilpailutulosta tehdä.

Liiton hallitus varautuu myös siihen, että mahdollisesti kevään SM-kilpailuja joudutaan siirtämään pandemiatilanteen vuoksi.

Edellinen artikkeli
Tanskan Voimanostoliitto etsii urheilupäällikköä
Seuraava artikkeli
Nuorten klassisen voimanoston SM-kilpailuihin 86 nostajaa