Liitto tiedottaa 2-2020

Liiton yhteystiedot

Liiton sihteerin jätettyä tehtävänsä 7.3.2020 tulee liitolle tulevat kirjeet, laskut, tiedustelut ym. toimittaa sähköpostiosoitteeseen info@svnl.fi. Edelleen käytössä olevia sähköpostilaatikoita ovat jasentieto@svnl.fi (liiton jäsentietojärjestelmään liittyvät kysymykset), tulokset@svnl.fi (kilpailujen tulospöytäkirjojen toimitusosoite) ja voimanostajalehti@svnl.fi (Voimanostajalehteen menevät aineistot).

Liiton väliaikainen postiosoite on toistaiseksi 1.3.2020 lähtien Suomen Voimanostoliitto ry., c/o Tero Hyttinen, Alkkulanraitti 72 as 2, 95600 YLITORNIO. Liiton puhelinnumero on edelleen 010 309 4270.

Seurakysely 2020

Liiton jäsenseurakysely 2020 on nyt seurojen vastattavana.

Ilmoittakaa seuranne nykyisen yhteyshenkilön nimi ja yhteystiedot. Toimintaa kuvaavat tiedot pyydetään kertomaan vuoden 2019 toiminnasta. Seuran jäsenmäärä 31.12.2019 tieto. Yleisseurojen tulee ilmoittaa koko seuran jäsenmäärä ja erikseen voimanostotoimintaan osallistuvien määrä.

Mahdollisimman kattavalla toimintaa kuvaavien lukujen kartoituksella voi olla vaikutusta tulevaisuudessa liiton valtionavun suuruuteen. Tämän ja yhteyshenkilön tiedon päivityksellä on merkitystä myös sillä, että liitto osaa lähestyä oikeaa henkilöä seurassanne. Vastaattehan kyselyyn mahdollisimman pian.

https://www.suomenvoimanostoliitto.fi/uutiset/seurakysely-2020-on-jasenseurojen-vastattavana

Uusia jäsenseuroja

Liiton uudeksi jäsenseuraksi on hyväksyttyNaantalin Nosto ry (NNRY)

SUEKin puhtaasti paras koulutus

Liiton maajoukkueisiin valittavilta edellytetään jatkossa SUEKin puhtaasti paras koulutuksen suorittaminen. Verkkokoulutus kannattaa käydä suorittamassa mahdollisimman pian.https://www.suek.fi/puhtaasti-paras-verkkokoulutus

Vuoden 2021 SM-kilpailut myönnetty,

Klassinen voimanosto, nuoret, 30. – 31.1.2021, Sotkamo, So-Vi

Varustevoimanosto, kaikki ikäluokat, 13. – 14.2.2021, edelleen haettavissa

  • Klassinen penkkipunnerrus, kaikki ikäluokat, 26. – 28.2.2021, Tammela, TamRy ja LVK team
  • Klassinen voimanosto, avoin, 19. – 21.3.2021, Ylitornio, AavKi
  • Klassinen voimanosto, masters, 19. – 21.11.2021, Pornainen, MLC
  • Varustepenkkipunnerrus, kaikki ikäluokat, 11. – 12.12.2021, Tampere, TVN

Varustevoimanoston SM-kilpailut myönnetään ensimmäiselle hakijalle. SM-kisajärjestäjän ohjeessa on kerrottu, miten SM-kisat tulee järjestää sekä mistä järjestelyissä vastaa seura ja mistä asioista liitto.

Liiton kotisivujen uudistaminen

Liitto uudistaa kotisivunsa yhteistyökumppaninsa Zeroten Oy:n kanssa. Tavoitteena on, että uudistetut kotisivut ovat käytettävissä kesäkuun aikana.

Liiton ohjaaja- ja valmentajakoulutus taso I

Liiton valmentajavaliokunta on suunnitellut valmentaja taso-I koulutuksen toteuttamista syksyllä, kun se on mahdollista Covid-19 tilanteen pohjalta.

Koulutuksiin hakeutuminen julistetaan avoimeksi heti, kun koulutuksen ajankohta on päätettävissä huomioiden Covid-19 tilanteeseen liittyvät kokoontumis- ym. rajoitukset.

Myös ohjaajakoulutus on suunnitteilla ja siitä tiedotetaan liiton sivuilla mahdollisimman pian.

IPF pistejärjestelmä on uusittu 1.5.2020 alkaen

Uusi IPF GL pistejärjestelmä on voimassa 1.5.2020 lähtien. Se on sisällytetty liiton kilpailupöytäkirjoihin., jotka löytyvät liiton sivuilta. Rankingtilastossa uudet pisteet otetaan käyttöön taannehtivasti 1.1.2020 lähtien tehdyille tuloksille.

Pöytäkirjojen määrää on voitu vähentää kahdeksasta neljään (kaksi suomen- ja kaksi englanninkielistä). Pöytäkirjoihin merkitään klassisessa kisassa miespuolisen nostajan kohdalle MKV (Mies/Klassinen/Voimanosto) ja naispuolisen nostajan kohdalle vastaavasti NKV, MVV, NVV, MKP, NKP, MVP ja NVP.Teija Hakalalle langetettu urheilun toimintakieltoa neljä vuotta dopingrikkomuksen vuoksi

Suomen Voimanostoliitto on 3.9.2019 tekemällään päätöksellä langettanut Viialan Virin Teija Hakalalle neljän vuoden mittaisen urheilun toimintakiellon ajalle 3.9.2019 – 24.3.2023 tahallisesta dopingrikkomuksesta. Kiellon pituutta määrättäessä on huomioitu Suomen urheilun eettisen keskuksen asettama väliaikainen urheilun toimintakielto 25.3.2019 alkaen. Hakalan 25.2.2019 antama dopingestin A-näyte oli positiivinen, sisältäen klenbuterolia. Urheilun oikeusturvalautakunta on hylännyt Hakalan asiassa tekemän valituksen 20.3.2020 antamassaan päätöksessä.​

Urheilun oikeusturvalautakunnan päätös maajoukkueeseen valinnasta

Urheilun oikeusturvalautakunta (UOL) on tehnyt 27.3.2020 ratkaisun Suomen Voimanostoliiton päätöksestä olla valitsematta SM-kisoihin osallistumatta jäänyt urheilija MM-kilpailuiden maajoukkueeseen. UOL:n  päätös 13/2020 on nähtävissä sen kotisivuilla.

Ratkaisussa UOL totesi, että valittaessa urheilijoita edustamaan Suomea kansainvälisissä arvokilpailuissa on lähtökohtaisesti yhdistysautonomian piiriin kuuluvasta päätöksestä. UOL:n toimivaltaan ei kuulu sen arvioiminen onko valintapäätös tarkoituksenmukainen. Vuonna 2009 UOL on ottanut kantaa myös siihen, että liitto voi olla lähettämättä maajoukkuetta arvokilpailuihin. Se on liiton harkintavallassa oleva asia.

Kun valinta tehdään ennalta asetettujen ja julkistettujen kriteereiden perusteella, ei asia ole enää yhdistysautonomian perusteella tehtävästä tarkoituksenmukaisuusharkinnasta. Yhdistyksen on noudatettava valinnasta ilmoittamiaan valintakriteereitä.

Edellinen artikkeli
Kysely koronapandemian akuuteista vaikutuksista urheiluseurojen talouteen ja toimintaan – vastauspyyntö
Seuraava artikkeli
IPF:n uutiskirje julkaistu
Valikko