Kilpailutuloksen mitätöinti liiton koronalinjauksen noudattamatta jättämisen vuoksi

Liiton hallitus on joutunut mitätöimään hiljattain käydyistä kilpailuista kilpailutuloksen, jonka tekijä ei noudattanut liiton koronapandemian vuoksi tehtyä linjausta. Nostaja oli osallistunut sisätiloissa järjestettyyn kilpailuun vaikka hän asuu koronapandemian kiihtyvyysalueella.

Tärkeää on, että myös kilpailujen järjestäjät noudattavat linjausta ja osaltaan valvovat sen noudattamista. Erityisen tärkeää on informoida kilpailijoita tilanteista, joissa kilpailu joudutaan siirtämään ulkotiloista sisätiloihin, koska rajoitus osallistua kilpailuihin kiihtyvyys- ja leviämisvaiheen alueilta koskee ainoastaan sisätiloissa järjestettäviä kilpailuja.

Suomen Voimanostoliiton linjaus covid19 tilanteeseen 08062021 täsmennetty 20072021

Liitto on lieventänyt vaatimuksia mm. SM-kisoihin osallistumisen suhteen sekä päättänyt, että niihin kansainvälisiin arvokilpailuihin, joihin pääsemiseksi tulee osallistua SM-kisoihin, mutta jota SM-kisaa ei ole voitu järjestää, voidaan joukkueeseen valita ranking-tuloksen perusteella. Tänä vuonna näissä joukkuevalinnoissa hyväksytään ranking-tulokset vuosilta 2020 ja 2021.

Edellinen artikkeli
Klassisen voimanoston SM-kilpailuihin 102 nostajaa
Seuraava artikkeli
Nuorten klassisen voimanoston SM-kisan tartuntatautien torjuntasuunnitelma