SVNL:n linjaus koronavirustilanteeseen

Suomen Voimanostoliitto noudattaa Suomen hallituksen, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, sosiaali- ja terveysministeriön ja ulkoministeriön linjauksia asiassa. Lisätietoa THL:n sivuilla.

Kansainväliset kilpailut

Kansainvälinen voimanostoliitto IPF ja Euroopan voimanostoliitto EPF ovat ilmoittaneet siirtävänsä 31.5.2020 mennessä järjestettäviä mestaruuskilpailuja pidettäväksi myöhemmin. Tässä vaiheessa liitto kehottaa pidättymään tekemästä matka- ja hotellivarauksia ennen kuin kansainvälisiltä liitoilta saadaan varma tieto siitä, missä vaiheessa siirretyt kilpailut pidetään vai perutaanko osa kilpailuista. Mahdollista on myös, että Suomen Voimanostoliitto ei kansallisiin suosituksiin, linjauksiin tai määräyksiin perustuen lähetä maajoukkueita arvokilpailuihin ennen kuin se on em. suositusten, linjausten tai määräysten pohjalta perusteltua.

Liikunnan ja urheilun harrastaminen sekä harjoitteleminen covid19-tautitilanteessa

Suosittelemme omatoimista liikunnan ja urheilun harrastamista viranomaisten asettamat rajoitteet huomioiden. Jos saat covid19-tartunnan, noudata THL:n ohjeita:

  • Älä harjoittele, jos sinulla on hengitystieinfektion oireita. Covid-19-virus voi aiheuttaa sydänlihasvaurion ja keuhkokuumeen. Fyysisen kuormituksen yhteys näiden komplikaatioiden kehittymiseen on vielä tuntematon, mutta mahdollinen.
  • Infektiotilanteessa ole yhteydessä omalääkäriisi tilanteen seuraamiseksi ja harjoitteluun palaamisen määrittämiseksi.
  • Huomioiden turvaetäisyyden kanssaharjoittelijoihin, liitto ei suosita tehtäväksi maksimivoimahar-joitteita, koska varmistajia nostoissa ei voida käyttää normaalisti.
  • Noudata hyvää käsihygieniaa ennen ja jälkeen harjoituksen sekä puhdista käyttämäsi välineet huolella desinfiointiaineella.

Kokous- ja koulutustoiminta

Suomen Voimanostoliitto on peruuttanut kokous- ja koulutustoimintansa tässä vaiheessa 31.5.2020 asti. Jatkamme tätä sosiaalisiin kontakteihin perustuvaa toimintaa vasta, kun se on Suomen viranomaisten suositusten, linjausten tai määräysten mukaan mahdollista.

 

Suositamme, että jäsenseurat noudattavat samaa linjausta.

 

Suomen Voimanostoliitto ry., hallitus

 

Edellinen artikkeli
EPF:n presidentin tiedote voimanostoväelle
Seuraava artikkeli
Teija Hakalalle langetettu urheilun toimintakieltoa neljä vuotta dopingrikkomuksen vuoksi