SM-kisoja siirretään myöhemmäksi

Suomen Voimanostoliiton hallitus kokoontui tänään 30.3.2021 ja päätti siirtää toukokuulle jo kertaalleen siirretyt SM-kisat pidettäväksi elo-syyskuulla.

Nuorten klassisen voimanoston SM-kisat pidetään 7. – 8.8.2021 ja ilmoittautuminen niihin päättyy 17.7.2021. Avoimen klassisen SM-kisat pidetään 20. – 22.8.2021 ja ilmoittautuminen niihin päättyy 30.7.2021. Klassisen penkkipunnerruksen kaikkien ikäluokkien SM-kisat siirretään pidettäväksi 24. – 26.9.2021 ja niihin ilmoittautuminen päättyy 3.9.2021.

Aiemmat ilmoittautumiset SM-kisoihin ovat voimassa. Ilmoittautumisajan puitteissa voidaan tehdä sarjamuutoksia tai jäädä kisoista pois. Kisoista poisjääville palautetaan osallistumismaksut. Edelleen on voimassa myös se, että näihin SM-kilpailuihin ei nyt ole poikkeuksellisesti voimassa tulosrajaa tai tehdyn tuloksen vaatimusta vaan osallistumisoikeus on kaikilla, jotka omaavat kilpailuoikeuden viimeisenä kilpailuihin ilmoittautumispäivänä.

Kilpailujen siirtämiseen päädyttiin, koska liitto haluaa turvata kisoihin osallistuville urheilijoille, huoltajille sekä toimitsijoille mahdollisimman hyvän terveysturvallisuuden, jota mahdollistaa mm. hyvä rokotekattavuus. Erityisesti myös nyt tiedossa oleva koronaviruksen leviämisvaiheen alueille tulossa oleva kuntosalien sulkeminen olisi heikentänyt eri alueilta tulevien urheilijoiden mahdollisuudet valmistautua SM-kilpailuihin riittävän yhdenvertaisesti.

Edelleen päätettiin, että liitto järjestää Nordic Fitness Expo tapahtuman yhteydessä kutsukilpailut 4. – 5.9.2021, joiden tarkoituksena on edistää voimanostourheilun tunnettavuutta voimailulajeista kiinnostuneiden harrastajien piirissä.

Kun kilpailuja nyt siirrettiin toistamiseen, niin niissä tehdyt tulokset ja tulosrajat ovat voimassa myös vuoden 2022 SM-kisojen tulosrajoina ja tehtyinä tuloksina.

Edellinen artikkeli
Liiton hallitus päättää toukokuun SM-kisojen järjestämismahdollisuudesta 30.3.2021 pidettävässä kokouksessa
Seuraava artikkeli
What`s Your Daily – virtuaalikilpailu alle 18-vuotiaille
Valikko