Liitto tiedottaa 4 2020

Liiton yhteystiedot

Liiton väliaikainen postiosoite on toistaiseksi 1.3.2020 lähtien Suomen Voimanostoliitto ry., c/o Tero Hyttinen, Alkkulanraitti 72 as 2, 95600 YLITORNIO. Liiton puhelinnumero on edelleen 010 309 4270.

Käytössä olevat sähköpostilaatikot ovat:

jasentieto@svnl.fi (liiton jäsentietojärjestelmään liittyvät kysymykset)

tulokset@svnl.fi (kilpailujen tulospöytäkirjojen toimitusosoite)

voimanostajalehti@svnl.fi (Voimanostaja-lehteen menevät aineistot)

paivi.ristolainen@svnl.fi (liiton tiedottaja)

margetta.salminen@svnl.fi (kilpailusääntöihin ja varusteisiin liittyvät kysymykset)

info@svnl.fi (yleiset kysymykset liittoon liittyen)

Liiton jäsentietojärjestelmä siirtyy Suomisporttiin, samalla irtisanotaan nyt voimassa olevat Antidopingsopimukset

Liiton jäsentietojärjestelmä siirtyy nykyisestä HOIKAsta Suomisporttiin. Samalla astuu Suomen Urheilun Eettisen Keskuksen (SUEK) uusi säännöstö voimaan, minkä vuoksi liitto irtisanoo nyt voimassa olevan antidopingsopimuksen (voimassa 1.1.2015 alkaen) kaikilta sopimuksen tehneiltä urheilijoiltaan. Jokaisen nostajan on solmittava uusi antidopingsopimus, joka on voimassa 1.1.2021 alkaen. Sopimuksen ja vuoden 2021 nostajalisenssin voi hankkia Suomisportista 15.12.2020 alkaen. Nykyisten antidopingsopimusten katsotaan olevan katkeamatta voimassa, kun uusi sopimus solmitaan 15.1.2021 mennessä.

Tuomarilisenssi pakolliseksi

Tuomareilla tulee pakolliseksi rekisteröityä liiton jäsentietojärjestämään ja hankkia tuomarilisenssi (hinta 10,00 euroa). Ilman tuomarilisenssiä ei tuomarina voi toimia. Samalla on uusittu kansallisten I-luokan tuomareiden tuomarimerkki, joka on jatkossa väriltään punainen. Liiton tuomarivastaava postittaa rekisteröityneille I-luokan kansallisille tuomareille uuden tuomarimerkin. II-luokan kansallisilla tuomareilla säilyy nykyinen sininen tuomarimerkki, jonka jatkossa uudet tuomarit saavat suorittaessaan hyväksytysti tuomarikokeen.

Kansalliset tuomarit voivat jatkossa käyttää harmaata tuomaritakkia

Kansalliset tuomarit voivat jatkossa käyttää tarvittaessa harmaata pikkutakkia tuomaritakkina. Tällöin tuomaritakissa tulee olla liiton tuomarimerkki osoituksena siitä, että on tuomari.

Ohje pukeutumisesta voimanostokilpailuissa v23092020

Uusia jäsenseuroja

Liiton uusiksi jäsenseuroiksi on hyväksytty 1.1.2021 alkaen

  • Vieskan Voima ry (VieskanV)
  • Iisalmen Ote ja Voima ry (IOV)
  • Herwannan Hauiskääntö ry (Hkaantö)
  • Rautalammin Urheilijat r.y. (RautU)

Liitto täyttää 50 vuotta ensi vuonna

SVNL täyttää 50 vuotta ensi vuonna. Liiton juhlajulkaisuna tulee toimimaan Voimanostaja-lehti 2/2021. Lehden päätoimittaja Heikki Virtaselle (heikki.virtanen@svnl.fi) voi lähettää juttuvinkkejä ym. liiton historiaan liittyen. Kaikki materiaali, vaikka lyhyempikin on tervetullutta, varsinkin vanhempi materiaali. Paljon hyviä kuvia Liiton alkutaipaleelta kaivataan myös. Tarvittaessa kuvat voi lähettää postissa ja ne skannata toimituksen taholta ja palautetaan myöhemmin.

Liiton ohjeet kilpailujen ym. toiminnan järjestämisestä COVID-19 tartuntatautitilanteessa

Liitto on julkaissut ohjeet kilpailutoiminnan ja muun toiminnan järjestämisestä nyt COVID-19 tilanteen aikana. Liiton ohjeita päivitetään, mikäli valtiovallan ja/tai Olympiakomitean ohjeet asiassa muuttuvat. Mahdollista on myös se, että syksyn aikana ohjeet voivat vaihdella eri osissa maata, joten järjestäjien tulee seurata tarkasti myös aluehallintoviranomaisten sekä paikallisten terveydenhuollon viranomaisten ohjeistuksia ja niiden mahdollisia muutoksia.

SM-kisojen streemaukset

Liitto on hankkinut tarvittavan kaluston SM-kisojen sekä mahdollisten Suomessa järjestettävien kansainvälisten kilpailuiden streemaamiseksi. Liitto hoitaa kilpailujen streemauksen omana toimintanaan.

Kilpailujen järjestämisohjeita on täsmennetty

Liiton kansallisten kilpailujen järjestämisohjetta on täsmennetty vakiintuneilla toimintaperiaatteilla. Liiton kevät- ja syyskokousten kanssa samana päivänä ei saa järjestää kisoja. Myöskään SM-kisojen kanssa samaan aikaan ei samalla alueella saa järjestää kilpailuja. Aluejako löytyy liiton toimintasuunnitelmasta.

Kansallisen kilpailun järjestäjän tulee tarkistuttaa liitolla, että nostajalla on voimassa oleva kilpailuoikeus (antidopingsopimus ja kilpailulisenssi).

Ohje kansallisten kilpailuiden järjestämiseksI ver 10112020

Myös SM-kilpailujen järjestäjän ohjetta on täsmennetty liiton hallituksen ja kokousten tekemillä päätöksillä.

ohje_vahimmaisvaatimuksista_sm_kilpailut_04112020

Edellinen artikkeli
Varustepenkkipunnerruksen SM-kilpailuihin 84 nostajaa
Seuraava artikkeli
Varustepenkkipunnerruksen SM-kilpailuiden aikataulu, ryhmäjako ja punnitusjärjestys