Liitto tiedottaa 1 2022

Liiton yhteystiedot:

Liiton uusi postiosoite on Suomen Voimanostoliitto ry., toiminnanjohtaja Jarkko Saapunki, Kitkantie 110, 93600 Kuusamo. Liiton puhelinnumero on edelleen 010 309 4270. Puhelinpalveluajat ovat maanantaista torstaihin klo 12.00-20.00 ja perjantaisin klo 09.00-14.00.

Liiton palvelulupaukset asiakaspalvelullemme ovat:

  • Sähköpostin info@svnl.fi kautta saat vastauksen helppoihin kysymyksiin, yleensä työpäivän aikana ja haastavampiin viikon sisällä.
  • Matkalaskut pyritään maksamaan kahden viikon sisällä niiden vastaanottamisesta.

 

Käytössä olevat sähköpostiosoitteet ovat:

jasentieto@svnl.fi (liiton jäsentietojärjestelmään liittyvät kysymykset)

tulokset@svnl.fi (kilpailujen tulospöytäkirjojen toimitusosoite, johon toimitetaan myös mahdolliset korjaustarpeet)

kilpailuilmoitukset@svnl.fi (kilpailuilmoituksiin liittyvät muutokset ym.)

voimanostajalehti@svnl.fi (Voimanostaja-lehteen menevät aineistot)

media@svnl.fi liiton tiedotukseen liittyvät asiat

paivi.ristolainen@svnl.fi (liiton tiedottaja)

margetta.salminen@svnl.fi (kilpailusääntöihin ja varusteisiin liittyvät kysymykset)

info@svnl.fi (yleiset liiton hallintoon liittyvät kysymykset)

 

Uudet ja eronneet jäsenseurat

Liiton uusia jäsenseuroja ovat:

  • Pomarkun Pyry ry.

Voimannostoseura Freelift ry on eronnut liiton jäsenyydestä 1.1.2022 alkaen. Orvais Gnistan r.y. ja VE Lifters ry ovat jättäneet maksamatta liiton jäsenmaksun vuodelta 2021. Ne katsotaan liiton sääntöjen mukaisesti eronneiksi liiton jäsenyydestä.

 

Tuomariklinikka

Tuomariklinikka järjestetään 10.4.2022 kello 10:00 – 12:00 ennen kevätkokousta. Tuomariklinikasta julkaistaan oma Teams-kutsu liiton sivuilla.

 

Kevätkokous 2022

Kevätkokous järjestetään 10.4.2022 kello 12:30 alkaen etäkokouksena Teams-yhteydellä. Jäsenseurojen valtakirjat sekä pyyntö Teams-linkistä tulee toimittaa 9.4.2022 kello 18:00 mennessä liitolle info@svnl.fi osoitteeseen.

Liiton jäsenseurat voivat tehdä aloitteita liiton varsinaisessa kokouksessa käsiteltävistä asioista liiton hallitukselle viimeistään viisi (5) viikkoa ennen kokousta, eli 6.3.2022 mennessä. Aloitteet toimitetaan sähköpostitse osoitteeseen info@svnl.fi. Kokouskutsu julkaistaan sääntöjen mukaisesti viikolla 11 20.3.2022 mennessä.

 

Maajoukkuevirkailijoita tarvitaan

Maajoukkuevirkailijoita tarvitaan edelleen vuodelle 2022. Ilmoittautumiset info@svnl.fi.

 

Tuplaturva- ja omaisuusturvavakuutus, Teosto ja Gramex

Suomen Olympiakomitean hallinnoima Tuplaturvavakuutus jatkuu ennallaan samoin kuin Teosto- ja Gramex -sopimukset. Lisätietoja näistä on Suomen Olympiakomitean sivuilla.

 

Vakavien eettisten rikkomusten kurinpitomenettely

Vakavien eettisten rikkomusten kurinpitomenettely on keskitetty 1.1.2022 alkaen syyskokouksen päätöksen mukaisesti hoidettavaksi Suomen Olympiakomitean hoidettavaksi.

 

Kansainvälisten kilpailujen maksut

Liitto jatkaa käytäntöä, missä peritään kansainvälisten kilpailuiden osallistumis- ja antidopingmaksut maajoukkueen nostajilta ennen ns. preliminary nomination vaiheen päättymistä. Avoimen, junioreiden ja subjunioreiden sekä muihin kansainvälisiin kilpailuihin kuin mestaruuskilpailuihin lähteviltä sekä mestaruuskilpailuiden B-rajan tehneiltä urheilijoilta peritään maajoukkuemaksu 150 euroa.

Em. maksut palautetaan avoimen, junioreiden ja subjunioreiden nostajille, jotka sijoittuvat EM-kisoissa kolmen parhaan nostajan ja MM-kisoissa kuuden parhaan nostajan joukkoon. Nuorten PM-kisoihin lähteville nostajille liitto maksaa osallistumis- ja antidopingmaksut.

Liitto vastaa avoimen, junioreiden ja subjunioreiden mestaruuskilpailuihin lähetettävien joukkueenjohtajien ja huoltajien kuluista. Mastersien kisoihin lähtevää joukkueenjohtajaa avustetaan enintään 300 eurolla toteutuneita kuluja vastaan kuten aiemminkin. Tuomareiden osalta liitto maksaa näiden kulut siltä osin kuin se on tarpeen kansainvälisten tuomareiden pätevyyden uusimiseksi sekä liiton edustamiseksi IPF:n ja EPF:n sekä NPF:n yleiskokouksissa. Matkakustannusten korvausperusteet on kerrottu liiton matkustusohjeessa.

 

Vuoden 2023 SM-kilpailut ovat haettavana 1.4.2022 mennessä

Vuoden 2023 SM-kilpailut haettavaksi seuraavilla päivämäärillä:

Klassinen voimanosto, nuoret, 27. – 29.1.2023

Varuste voimanosto, kaikki ikäluokat, 11. – 12.2.2023

Klassinen penkkipunnerrus, kaikki ikäluokat, 24. – 26.2.2023

Klassinen voimanosto, avoin, 17. – 19.3.2023

Klassinen voimanosto, masters, 17. – 19.11.2023

Varustepenkkipunnerrus, kaikki ikäluokat, 9. (- 10.)12.2023

Hakuaika päättyy 1.4.2022. Liiton hallitus varaa edelleen oikeuden muuttaa ajankohtia, mikäli kansainvälinen kalenteri muuttuu tai siihen ilmenee jokin muu pakottava syy.

Covid-19 pandemiatilanteen huomioiminen

Liitto on uusinut ohjeen Covid-19 tilanteen huomioimisesta. Se pohjautuu Suomen Olympiakomitean vastaavaan ohjeistukseen. SM-kisoissa noudatetaan lisäksi IPF Covid-19 Precautions asiakirjan määräyksiä. Tämän vuoksi SM-kisoissa on kaikkien nostajien, huoltajien, toimitsijoiden ja muiden henkilöiden käytettävä kilpailupaikalla kasvomaskia. Poikkeuksena tästä ovat vain nostajat kilpailulavalla sekä päätuomari ja kuuluttaja oman tehtävänsä aikana istuessaan paikallaan. Erityisesti kaikkien tulee huolehtia hyvästä käsihygieniasta sekä terveysturvallisesta käyttäytymisestä kilpailupaikalla ollessaan. Kisapaikalle voi tulla vain terveenä.

 

Seurojen yhteyshenkilöiden tulee tarkistaa Suomisportista, että lisenssin lunastajat ovat seuran jäseniä

Liitolle on tullut yhteydenottoja muutamasta seurasta, että liiton nostajalisenssiä on hankittu, vaikka ei ole seuran jäsen. Tämän vuoksi seurojen yhteyshenkilöiden tulee tarkistaa Suomisportista, että lisenssin lunastajat ovat seuran jäseniä. Ilman seuran jäsenyyttä lunastaneista henkilöistä tulee raportoida liitolle viimeistään 24.1.2022. Liitto poistaa tällöin oikeudettomasti lisenssin lunastaneet Suomisportista. Tämän jälkeenkin seurojen yhteyshenkilöiden tulee aktiivisesti seurata, että lisenssinlunastajat ovat seuran jäseniä.

Edellinen artikkeli
Klassisen voimanoston nuorten SM-kisoihin Poriin ennätyksellinen osanotto 110 nostajaa (edit 10.1. ilmoittautumislista, edit 12.1. ryhmäjako ja punnituslista)
Seuraava artikkeli
Voimanostosäännöt on uusittu