Klassisen nostomuodon SM-kisat keväältä siirretään toukokuulle, varustevoimanoston SM-kisat pidetään alkuperäisellä aikataululla Hämeenlinnassa

Covid-19 pandemiatilanne on Suomessa edelleen huolestuttava ja taudin ilmaantuvuuden pelätään kasvavan mm. Britanniasta sekä Etelä-Afrikasta Suomeen tulleiden virusmutaatioiden seurauksena, vaikka ilmaantuvuusluvut pääsääntöisesti pääkaupunkiseutua lukuun ottamatta näyttäisivät olleen jopa laskussa. Tämän vuoksi pääkaupunkiseudulla jatkettiin kireämpiä rajoituksia tammikuun loppuun asti.

Myös maan muilla alueilla mahdollisesti tehdään vastaavanlaisia pidennettyjä tiukennustoimia mm sulkemalla harjoittelu- ja kilpailutoiminnan vaatimia tiloja. Syynä tähän on ollut  mm. äkillisesti heikentynyt tilanne paikallisesti mm. Kainuussa. Länsi-Pohjassa suositellaan tällä hetkellä myös huippu-urheilun – SM-kilpailuiden – järjestämisen välttämistä ainakin 18.2.2021 asti. Syynä tähän on erityisesti Ruotsin puolella olevan erittäin paha koronan        leviäminen mm. Haaparannan alueella. Ruotsin puolen ilmaantuvusluku on jo 1 300 tartuntaa sataa tuhatta asukasta kohden, kun se Länsi-Pohjassa on 56.

Huomioiden tällä hetkellä oleva koronavirustilanne ja se, että monilla urheilijoilla voi olla  vaikeuksia järjestää harjoitteluaan mm. kunnallisissa tilanteissa, niin hallitus päättää siirtää kevään klassisen nostomuodon SM-kisat, neuvoteltuaan asiasta järjestävien seurojen kanssa, pidettäväksi toukokuulle seuraavan aikataulun mukaisesti:

  • Klassinen penkkipunnerrus, kaikki ikäluokat, Tammela 7. – 9.5.2021
  • Klassinen voimanosto, nuoret, Sotkamo 14. – 15.5.2021
  • Klassinen voimanosto, avoin, Ylitornio 28. – 30.5.2021

Varustevoimanoston SM-kilpailut pidetään kuitenkin alkuperäisen aikataulun mukaisesti 13. – 14.2.2021 Hämeenlinnassa TEAM Liken järjestämänä. Lopullinen aikataulu varmistuu, kun nähdään kilpailujen osallistujamäärä.

Ratkaisu perustuu siihen, että osallistujamäärän vähäisyyden vuoksi katsotaan mahdolliseksi järjestää kilpailut jo nyt osastoimalla kilpailut niin, että kerrallaan kilpailupaikalla on hyvin rajoitetusti kilpailijoita, näiden huoltajia sekä toimitsijoita. Hämeenlinnassa sali on yksityinen, joten sitä eivät koske esimerkiksi kuntien omien tilojen rajoitukset. Ilmoittautumiset Hämeenlinnan varustevoimanoston SM-kilpailuihin päättyvät suunnitellusti lauantaina        23.1.2021 klo 24:00.

Ilmoittautumiset toukokuussa pidettäviin SM-kilpailuihin avataan uudelleen. Mikäli seura on jo ilmoittanut urheilijoita kilpailuihin, niin kilpailumaksua ei tältä osin palauteta. Seura toimittaa uuden lomakkeen jo kertaalleen ilmoitettujen nostajien painoluokasta. Uusista nostajista maksu suoritetaan Suomisportissa ja lähetetään liiton lomake, missä ilmoitetaan nostajan sarja ja mahdollinen tulos. Mikäli jo ilmoitettu nostaja on estynyt osallistumasta    kisoihin muuttuneen aikataulun vuoksi, niin tällöin ilmoittautumismaksu palautetaan.

Edelleenkään ei edellytetä tässä tilanteessa tuloksen tai tulosrajan tekemistä. Kisoihin voivat ilmoittautua kilpailijat, joilla on viimeistään ilmoittautumisen päättyessä kilpailuoikeus.

Edellinen artikkeli
Urheiluseurojen korona-avustuksen haku
Seuraava artikkeli
Juhlavuoden logokilpailu avattu