Yleisötilaisuuksien lupamenettelyt koronan aikana

Sekä SM-kisojen että kansallisten kisojen järjestäjien tulee huomioida oman alueen Aluehallintoviraston ja paikallisten viranomaisten ohjeet ja lupamenettelyt yleisötilaisuuksien järjestämisestä COVID19 –viruksesta johtuen.

Eri alueilla on yleisötilaisuuksiin liittyviä henkilömäärärajoituksia. Tällä hetkellä on alueita, joissa yleisötilaisuuden henkilörajat ovat esim. 20 tai 50 henkilöä. Ohjeistus voi olla ehdoton tai sitten ko. määriä voidaan ylittää, jos turvaväleillä ja maskeja käyttämällä tilaisuus katsotaan turvalliseksi järjestää.

Kisanjärjestäjien on ohjeistuksen mukaan tehtävä alueen poliisille ilmoitus yleisötilaisuudesta. Poliisi saattaa pyytää tekemään tartuntatautien torjuntasuunnitelman ja pyytämään siitä kannanoton paikkakunnan terveysviranomaiselta.

Esimerkiksi Yläjärven mastersien SM-kisan osalta Sisä-Suomen Poliisi pyysi laatimaan ja hyväksyttämään tartuntatautien torjuntasuunnitelmaan ko. asioista vastaavalla ylilääkärillä. Hänen kannanottonsa suunnitelmaan toimitettiin poliisille, joka teki erikseen päätöksen siitä, että kisat voidaan järjestää. Tähän prosessiin saattaa kulua muutamia viikkoja aikaa, joten ilmoitus yleisötilaisuudesta tulee tehdä hyvissä ajoin, että mahdolliset muut suunnitelmat tai pyydetyt selvitykset ehtii tehdä ajoissa.

Kisanjärjestäjiä pyydetään huomioimaan, että kilpailutoiminnan jatkamiseksi annettuja ohjeistuksia tulee noudattaa huolellisesti.

Edellinen artikkeli
Voimanostovalmennusopasta voi tilata liitolta
Seuraava artikkeli
Uusia jäsenseuroja 1.1.2021 alkaen