Suomen Voimanostoliiton syyskokous kokoontui tänään Pornaisissa

Suomen Voimanostoliiton syyskokoukseen Pornaisten yhteinäiskoululle kokoontui tänään 22 liiton jäsenseuraa päättämään liiton syyskokousasioista. Liiton hallitukseen oli neljä hallituspaikkaa jaossa kaudelle 2021 – 2022. Käydyssä vaalissa hallitukseen valittiin Mats Finne Kokkolan Jymystä, Ville Niskanen Sotkamon Visasta, Ville Orasmaa KK Ekenistä ja Päivi Ristolainen Ylöjärven Ryhdistä. Hallituksen 1. varajäseneksi valittiin Margetta Salminen Lopen Voima ja Kunto teamista ja 2. varajäseneksi Sami Siltala Oulun Power Teamista. Varajäsenten toimikausi on vuodelle 2021.

Liiton puheenjohtajana jatkaa Aavasaksan Kisan Tero Hyttinen sekä hallituksen jäseninä Etelä-Suomen Voimanostajien Kaj Mattila ja Keuruu Power Unionin Sami-Antti Nieminen, jotka ovat erovuorossa ensi vuoden syyskokouksessa.

Liiton jäsentietojärjestelmä tullaan siirtämään nykyisestä HOIKA-järjestelmästä Suomen Olympiakomitean ylläpitämään Suomisporttiin ensi vuoden alusta lukien. Samalla uusiutuu antidopingsopimus. Nykyisen vuonna 2015 käyttöön tulleen antidopingsopimuksen liitto irtisanoo päättyväksi 31.12.2020 kaikilla sen nyt vuosina 2015 – 2020 solmineilla nostajillaan.

Uusi antidopingsopimus vuoden 2021 alusta lukien tulee solmittavaksi joulukuun puolesta välistä alkaen. Sopimuksen 15.1.2021 mennessä solmivilla nostajilla, joilla on nyt ollut antidopingsopimus voimassa katsotaan sopimuksen jatkuvan voimassa keskeytyksettä. Uusilla nostajilla tai 16.1.2021 tai sen jälkeen sopimuksen solmivilla nostajilla kilpailuoikeus alkaa vasta, kun antidopingsopimus on ollut voimassa kolme kuukautta. Antidopingsopimuksen lisäksi nostajalla on oltava liiton kilpailulisenssi maksettuna kilpailuihin ilmoittautuessaan.

Syyskokouksessa ei tehty merkittäviä muutoksia liiton maksuihin. Ainoastaan tuomari- ja valmentajalisenssin hintaa nostettiin 10 euroaan vuodelta, koska se sisältää mm. Voimanostaja -lehden ko. lisenssin lunastaneelle.

Ensi vuoden alusta lukien tuomareiden on rekisteröidyttävä liiton lisenssitietojärjestelmään Suomisportiin, jotta tuomari voi tuomaroida. Liiton kansalliset tuomarit voivat käyttää kilpailuissa harmaata pikkutakkia valkoisen paidan ja harmaiden housujen/hameen lisäksi. Tähän on päädytty, koska hyvin ilmastoidut urheiluhallit voivat olla varsin viileitä kisapaikkoja tunteja paikallaan istuvalle tuomarille. Kansallisten I luokan tuomareiden tuomarimerkin väri muuttuu punaiseksi. Liitto lähettää ko. tuomarimerkin I lkan kansallisille tuomareille kotiin.  II lkan kansallisten tuomareiden tuomarimerkin väri säilyy sinisenä. Jatkossa tuomarimerkit annetaan tuomareiden koulutus- ja koetilaisuudessa sen hyväksyttävästi suorittaneille.

Liitolle tullaan palkkaamaan toiminnanjohtaja vuoden 2021 aikana viimeistään, kun kansainvälinen kilpailutoiminta käynnistyy uudelleen. Toiminnanjohtajan tehtävänä on hoitaa tavanomaiset liiton toimintaan kuuluvat juoksevat asiat sekä vastaa hallituksen valvonnan alaisena liiton taloushallinnosta, toiminnasta ja rekistereistä sekä muut tehtävät siten kuin työnantaja määrää. Toiminnanjohtajan palkkaus palkkaus määräytyy urheilujärjestöjen TESin vaativuusluokka C:n mukaisesti, jossa peruspalkka on 2 234,20. Peruspalkan lisäksi palkanosat ovat: taito-osa 0-35 % perusosasta, vastuuosa 0-30 % perusosasta ja kokemusosa 0-12 % perusosasta. Paikka tulee julkiseen hakuun hallituksen päätöksellä.

Edellinen artikkeli
Ylitorniolla ja Kokkolassa kokeillaan klassisen ja varustenostajien nostamista samassa ryhmässä
Seuraava artikkeli
Varustepenkkipunnerruksen SM-kisoille 12. – 13.12.2020 ja varustevoimanoston SM-kisoille 13. – 14.2.2021 haetaan kisaisäntää