Poikkeusmenettely Nuorten SM-kisojen osalta tuloksen tai tulosrajan osalta

Covid-19 pandemiatilanne on Suomessa edelleen huolestuttava ja taudin ilmaantuvuus kasvussa. Tämän vuoksi Suomen Olympiakomitea on päivittänyt ohjeistustaan Koronavirustilanteen vaikutukset urheiluun. Eri alueilla on viranomaisten kuten Aluehallintoviranomaisten ja/tai terveydenhuoltoviranomaisten sekä kuntien toimesta tiukennettu alueellisia sekä paikallisia rajoituksia sekä suljettu harjoittelu- ja kilpailutoiminnan vaatimia tiloja.

Tämä johtaa siihen, että välttämättä kevään SM-kisoihin eivät kaikki urheilijat voi tehdä liiton toimintasuunnitelmassa edellytettyä tulosrajaa tai ylipäänsä tulosta, joka oikeuttaa kilpailemaan SM-kilpailuissa. Huomioiden tilanteen poikkeuksellisuuden liiton hallitus on tehnyt asiassa päätöksen turvatakseen nuorten mahdollisuuden osallistua Suomen mestaruuskilpailuihin.

Nuorten SM-kisaan osallistumisoikeus on kilpailukohtaisen tuloksentekoaikana tulosrajan tai tuloksen tehneillä urheilijoilla sekä niillä kilpailuoikeuden omaavilla urheilijoilla (antidopingsopimus ja lisenssi voimassa), jotka eivät Covid-19 pandemian vuoksi siirrettyjen kilpailujen takia voineet tulosrajaa tai vaadittua kilpailutulosta tehdä 12.12.2020 – 9.1.2021.

Liiton hallitus varautuu rajoitusten jatkuessa tekemään vastaavan päätöksen myös kevään muista SM-kilpailuista, jotta turvataan liiton lisenssiurheilijoiden yhdenvertainen mahdollisuus osallistua liiton järjestämään huippu-urheilutoimintaan – Suomen mestaruuskilpailuihin.

Edellinen artikkeli
Kevään SM-kilpailuihin ilmoittautuminen
Seuraava artikkeli
Varustepenkkipunnerruksen SM-kilpailut 2020 perutaan