Liitto tiedottaa, heinäkuu 2015

SM-kilpailuiden ajankohdat ja järjestäjät

Kankaanpään Voimailijat järjestää Kankaanpäässä nuorten klassisen voimanoston SM-kilpailuita viikolla myöhemmin eli 28. – 29.11.2015. 

Sotkamon Visa järjestää Sotkamossa klassisen voimanoston avointen sarjojen SM-kilpailut 9. – 11.12.2016 eikä tammikuussa kuten alunperin oli tarkoitus. Hallitus päätti määritellä liiton 2016 toimintasuunnitelmaan klassisen voimanoston avointen sarjojen poikkeuksellisesta maajoukkueen valintamenettelystä siten, että joukkue valitaan vuoden 2015 rankingtulosten perusteella. 

Aavasaksan Kisa järjestää Ylitorniolla varustevoimanoston SM-kisat samana viikonloppuna 5.-7. helmikuuta 2016 kuin se järjestää varustepenkin SM-kisat 2016. Hallitus päätti, että voimanostokisassa tehdyllä tuloksella voi osallistua poikkeuksellisesti myös penkkipunnerruksen SM-kisaan ilmoittautumalla molempiin sekä maksamalla kaksi osallistumismaksua. Nostaja voi kuitenkin päättää itse nostaako hän molemmissa kisoissa. 

SM-kisojen ajat ja paikat löytyy tästä. 

Kansainvälisten arvokilpailuiden hakeminen 

Jos jollakulla seuralla on intoa järjestää arvokisat lähivuosina Suomessa, niin nyt liitossa on jälleen paljon kokemusta jakaa. Suomen Voimanostoliitto pyytääkin kansainvälisistä arvokilpailuista kiinnostuneita jäsenseuroja ilmoittautumaan sihteerille viimeistään syyskuun 2015 loppuun mennessä. IPF aikoo järjestää myös yliopistojen MM-kilpailuita klassisessa voimanostossa vuodesta 2016 tai 2017 alkaen. Kilpailujen ajankohta olisi heinäkuun alkupuolella. Tavoitteena tässä on, että voimanosto pääsisi mukaan Universiadeihin. 

IPF:n päätös

IPF edistää esimerkillään sukupuolista tasa-arvoa ja suvaitsevaisuutta. IPF on myöntänyt luvan transsukupuolisille urheilijoille oikeuden kilpailla voimanostossa ja penkkipunnerruksessa. Päätökset tehdään kuitenkin tapauskohtaisesti.

Uusia jäsenseuroja

Eastside Iron Tribe ry (E-IT) Helsingistä. Seuran yhteyshenkilö on Ari Ukskoski. 
Herttoniemi Strong ry (Strong) Helsingistä. Seuran yhteyshenkilö on Antti Repo. 
Helsingin yliopistollisen keskussairaalan urheiluseura – Helsingfors universi-tetscentralsjukhus idrotsförening r.y. (HYKS) Helsingistä. Seuran yhteyshenkilö on Kari Seliverstow. 
Joroisten Urheilijat ry (JOU) Joroisista. Seuran yhdyshenkilö on Janne Aimasmäki. 
Optimal Performance ry (OpLi) Helsingistä. yhteyshenkilö on Joni Jaakkola.

 

Edellinen artikkeli
Päivitetty tiedote (22.5) Salon MM-kisoista
Seuraava artikkeli
Voimanostoliiton hallitus määräsi urheilun toimintakieltoa