Liitto tiedottaa 4 2023

Liiton yhteystiedot:

Liiton postiosoite on Suomen Voimanostoliitto ry., toiminnanjohtaja Jarkko Saapunki, Kitkantie 110, 93600 Kuusamo. Liiton puhelinnumero on edelleen 010 309 4270. Puhelinpalveluajat ovat maanantaista torstaihin klo 12.00-20.00 ja perjantaisin klo 09.00-14.00.

Liiton palvelulupaukset asiakaspalvelullemme ovat:

  • Sähköpostin info@svnl.fi kautta saat vastauksen helppoihin kysymyksiin, yleensä työpäivän aikana ja haastavampiin viikon sisällä.
  • Matkalaskut pyritään maksamaan kahden viikon sisällä niiden vastaanottamisesta.

Käytössä olevat sähköpostiosoitteet ovat:

jasentieto@svnl.fi (liiton jäsentietojärjestelmään liittyvät kysymykset)

tulokset@svnl.fi (kilpailujen tulospöytäkirjojen toimitusosoite)

kilpailuilmoitukset@svnl.fi (kilpailuilmoituksiin liittyvät muutokset ym.)

voimanostajalehti@svnl.fi (Voimanostaja-lehteen menevät aineistot)

media@svnl.fi liiton tiedotukseen liittyvät asiat

paivi.ristolainen@svnl.fi (liiton tiedottaja)

margetta.salminen@svnl.fi (kilpailusääntöihin ja varusteisiin liittyvät kysymykset)

info@svnl.fi (yleiset liiton hallintoon liittyvät kysymykset)

Toiminnanjohtajan vuosilomat

Jarkko on vuosilomalla sovitusti seuraavan aikataulun mukaisesti:

  • 10. – 5.11.2023

info@svnl.fi ja liiton puhelinnumero 010 309 4270 palvelevat myös toiminnanjohtajan lomalla ollessa.

Liiton syyskokous pidetään hybridikokouksena Pornaisissa sekä Teams-yhteydellä lauantaina 21.10.2023

Kokous järjestetään Pornaisissa Pornaisten yhtenäiskoululla 21.10.2023 klo 12:00 alkaen. Kokoukseen järjestetään myös etäosallistumismahdollisuus. Kokouksen äänestykset tehdään Hejmo.fi järjestelmällä.

Liiton jäsenseurojen tulee nimetä ehdokkaat liiton puheenjohtajaksi (1) ja hallituksen jäseniksi (3) ja varajäseniksi (2) kirjallisesti vähintään 30 päivää ennen liiton syyskokousta eli 21.9.2023 mennessä. Ehdokkaat lähetetään liitolle sähköpostitse osoitteeseen info@svnl.fi.

Hallituksen jäsenvaalissa kolme eniten ääniä saanut valitaan kahdenvuoden mittaiselle toimikaudelle. Hallituksen varajäsenvaalissa kaksi eniten ääniä saanut valitaan kahdenvuoden mittaiselle toimikaudelle. Kts. liiton toimintasääntöjen kohta 6.f.2).

Liiton jäsenseurat voivat tehdä aloitteita liiton varsinaisessa kokouksessa käsiteltävistä asioista liiton hallitukselle viimeistään viisi (5) viikkoa ennen kokousta eli 16.9.2023 mennessä. Aloitteet toimitetaan sähköpostitse osoitteeseen info@svnl.fi.

Erovuorossa ovat hallituksen jäsenistä Kaj Mattila, Sami Nieminen ja Sami Siltala.

Liiton muistamis- ja huomionosoituskäytännöt

Lähtökohtaisesti huomionosoituskäytäntö jakaantuu kahtia. Liiton jäsenseurat voivat esittää liiton kunnia- ja ansiomerkkejä ansioituneille virkailijoille sekä avoimen ikäluokan kansainvälisesti menestyneille nostajille. Liitolla on lisäksi huomionosoitussäännössä säännöt kunniapuheenjohtajuudesta, kunniajäsenyydestä sekä kannatusjäsenyydestä. Liiton viiri voidaan hallituksen toimesta myöntää ja antaa henkilölle tai yhteisölle, jolle hallitus haluaa osoittaa erityistä huomiota tai kunnioitusta. Esim. vuosipäivien yhteydessä.

Lisäksi liitolla on Hall of Fame, mihin liiton kokous nimeää henkilöt hallituksen esityksestä. Edelleen on mahdollista, että liitto voi hakea valtiollisia kunniamerkkejä urheilun parissa ansioituneille henkilöille (esim. Kalevi Sorsa, Heikki Orasmaa).

Muistamisessa kuolin tapauksissa liiton käytäntö on ollut pidättyväinen eikä muistamisia ole tehty kovin laajasti. Lähtökohtaisesti linjana on ollut, että liitossa merkittävässä asemassa olevaa tai ollutta henkilöä tai erityisesti merkittäviä avoimen sarjan menestystä omaavia nostajia on muistettu esim. omaisille lähetettävällä adressilla tai muulla vastaavalla tavalla. Lähtökohtaisesti näissä noudatetaan myös vainajan ja tämän omaisten tahtoa.

Edellinen artikkeli
Liitto tiedottaa 3 2023
Seuraava artikkeli
Kutsu Suomen Voimanostoliiton syyskokoukseen