Liiton alaisen kilpailutoiminnan järjestämisestä Covid-19 tilanteessa

Liiton 26.11.2020 tekemän linjauksen mukaisesti koronaviruksen leviämisvaiheen alueilla ei järjestetä kansallisia eikä jäsentenvälisiä kilpailuja. Tämän vuoksi, jos leviämisvaiheen alueilla kilpailuja järjestetään, niin niiden tuloksia ei kirjata virallisesti liiton tietojärjestelmään eikä niitä noteerata liiton Suomen ennätystilastoissa. Kilpailutuloksia ei pidä myös liitolle näissä tapauksissa lähettää. Kysymys on tällöin harrastustoimintana järjestetyistä kilpailuharjoituksista, joissa tulee noudattaa viranomaisten määrittämiä kokoontumisrajoituksia. Liitto katsoo myös, että se ei ota kantaa ko. harrastustoimintaan sinänsä vaan, että sen valvonta kuuluu tartuntalainmukaisille toimivaltaisille viranomaisille.

On hyvä huomata se, että tilanne koronavirustilanteen osalta vaihtelee Suomen sisällä alueelta toiselle. Alueet voivat liukua tuossa kolmiportaisessa vaiheistuksessa viikon sisään suuntaan tai toiseen.

  • perusvaihe
  • kiihtyvyysvaihe
  • leviämisvaihe.

Eri sairaanhoitopiirien alueilla tilanne voi vaihdella hyvinkin nopeasti vaiheesta toiseen. Tietyllä tavalla epävarmuuden tilassa elämistä tässä joudutaan sietämään kokoajan. Koronavirustilanteen kehittymistä voi seurata THL:n sivuilta. THL päivittää tuota tilannekuvaa viikoittain sivuillaan, mikä ratkaisee sen voidaanko kansallisia kilpailuja järjestää. Lisäksi kunnat voivat omien tilojen sulkemisratkaisuilla vaikuttaa siihen, että esim. kiihtyvyysvaiheen alueilla ei kisoja voida järjestää vaikka SVNL:n linjauksen mukaan järjestäminen olisi mahdollista.

Tilannekatsaus koronaviruksesta – Infektiotaudit ja rokotukset – THL

Epidemian kehittymisen vaiheet eri sairaanhoitopiireissä löytyvät THL:n sivulta. Koronaepidemia: alueiden tilanne, suositukset ja rajoitukset – Infektiotaudit ja rokotukset – THL

Edellinen artikkeli
Varustepenkkipunnerruksen SM-kilpailut 2020 perutaan
Seuraava artikkeli
Espoon Voimailijat ry ja Paattisten Voima ry uusimmat liiton jäsenseurat
Valikko