Liiton päivitetty Covid-19 linjaus 5.10.2020 – tarkennettu

Suomen Olympiakomitea on päivittänyt Covid-19 ohjeistusta liittyen tarkentuneeseen viranomaisohjeistukseen ja -määräyksiin.

Huomioiden sen, että THL:n maskisuositus on annettu niille alueille, jotka ovat ns. kiihtyvyysvauhdissa epidemian osalta, tilanteissa, missä ei voida pitää turvavälejä (1-2 m), kuten nostettaessa nostajan ja varmistajien välillä ei ole tuota turvaväliä, niin tässä päivityksessä
lähdetään siitä, että em. alueilla on maskia myös nostajan käytettävä. Kiihtyvyysvaiheessa olevia alueita  ovat nyt ainakin Helsingin ja Uudenmaan, Keski-Suomen, Pirkanmaan, Päijät-Hämeen, Etelä-Savon, Varsinais-Suomen, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiirien alueet.

Liiton uusi ohjeistus on voimassa 5.10.2020 alkaen.

Suomen Voimanostoliitto noudattaa Valtioneuvoston, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, Sosiaali- ja terveysministeriön, Ulkoministeriön ja Suomen Olympiakomitean linjauksia koronavirustilanteessa. Seuroissa toteutettavan harraste- ja kilpailutoiminnan osalta tulee huomioida, että Aluehallintovirastot ovat Tartuntalain mukaisia päätösvaltaisia viranomaisia, joiden ohjeita ja rajoituksia paikallisesti tulee noudattaa järjestettäessä kilpailutoimintaa.

Liikunnan ja urheilun harrastaminen sekä harjoitteleminen Covid 19-tilanteessa

Suosittelemme omatoimista liikunnan ja urheilun harrastamista viranomaisten asettamat rajoitteet huomioiden. Jos saat covid19-tartunnan, noudata THL:n ohjeita:

  • Älä harjoittele, jos sinulla on hengitystieinfektion oireita. Covid-19-virus voi aiheuttaa sydänlihasvaurion ja keuhkokuumeen. Fyysisen kuormituksen yhteys näiden komplikaatioiden kehittymiseen on vielä tuntematon, mutta mahdollinen.
  • Infektiotilanteessa ole yhteydessä omalääkäriisi tilanteen seuraamiseksi ja harjoitteluun palaamisen määrittämiseksi.
  • Noudata hyvää käsihygieniaa ennen ja jälkeen harjoituksen sekä puhdista käyttämäsi välineet huolella desinfiointiaineella.

Kilpailut ja muu toiminta 

Kilpailutoiminta on mahdollista edelleen huomioiden yleisötilaisuuksista annetut ohjeet koronavirus-tartuntojen ehkäisemisestä. Suositeltavaa on, että edelleen kansallisten sekä seurojen jäsentenvälisten kilpailuiden väkimäärä rajoitetaan 50 henkilöön Aluehallintovirastojen päätöksen mukaisesti.

Kilpailutilan tulee mahdollistaa henkilömäärän rajaaminen, turvaetäisyydet sekä tehostettu hygieniavalmius (käsienpesumahdollisuudet, riittävän käsidesin järjestäminen sekä käytettyjen välineiden tehostettu desinfiointi. Kilpailupaikalla toimitsijoiden sekä nostajien huoltajien tulee käyttää kasvomaskia. Mikäli kilpailu järjestetään alueella, missä Covid-19 epidemia on kiihtymis- tai leviämisvaiheessa, tulee myös nostajien käyttää kasvomaskia THL:n maskisuosituksen mukaisesti, koska nostettaessa turvaetäisyyttä ei voida noudattaa.

Kaikkien mukana olevien henkilöiden on oltava terveitä eikä mahdollisia hengitystieinfektio-oireisia saa päästää tilaan, missä kilpailut järjestetään. Riskiryhmiin kuuluvien osalta on suositeltavaa, että he välttävät osallistumista kilpailutoimintaan.

Tilaisuuden järjestäjä vastaa osallistujien yhteystietojen keräämisestä mahdollisen koronavirustartunnan tai sille altistumisen jäljittämistä varten kilpailupaikan rajatuissa eri tiloissa (kilpailutila, lämmittelytila, punnitus, pukutilat, katsomo). Tiedot tulee hävittää heti, kun tilaisuuden järjestämisestä on kulunut 14 vuorokautta ja viimeistään kuukauden kuluttua tilaisuuden järjestämisestä.

Kilpailujen järjestämisessä tulee huomioida OKM:n ja THL:n ohje 21.9.2020

Kansainväliseen kilpailutoimintaan osallistuminen 

Liitto jatkaa maajoukkuetoimintaa käynnistämällä maajoukkueisiin ilmoittautumisen, kun Ulkoministeriö poistaa suosituksen olla matkustamatta ulkomaille. Käytännössä tämä tarkoittaa niitä kilpailuja, joiden alkuun on em. suosituksen olla matkustamatta ulkomaille purkamisen jälkeen vähintään neljä (4) kuukautta.  Aikaisintaan paluu kansainväliseen kilpailutoimintaan tapahtuu vuoden 2021 puolelle.

 

Edellinen artikkeli
PRH hyväksyi liiton kesäkokouksessa muutetut säännöt yhdistysrekisteriin
Seuraava artikkeli
NFE Powerlifting Challenge kilpailun suoratoistolinkki
Valikko