Hallituksen päätöksissä mm. joukkuevalintoja

Vuoden 2015 arvokisavalinnat

Vuoden 2015 arvokisajoukkueet valitaan kuten liiton toimintasuunnitelmassa on määritetty. Nostajat valitaan SM-kilpailuissa arvokisojen tulosrajan tehneiden joukosta muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Vuodelle 2015 uusittu kalenteri jättää kuitenkin avoimeksi kysymyksen miten valitaan nuorten klassisen voimanoston EM- ja MM-kisajoukkue sekä miten valitaan veteraanien klassisen voimanoston MM-joukkue. Liiton hallitus pähkäilee asiaa seuraavassa kokouksessa kesän aikana. Liiton sihteerille saa lähettää ehdotuksia valintajärjestelyistä.

Uusia jäsenseuroja

Asikkala Power ry. (APW) on hyväksytty Suomen Voimanostoliitto ry:n jäseneksi. Yhdistyksen puheenjohtaja on Petri Ahokas.

Iisalmen Visa ry. (IisVi) on hyväksytty jäseneksi. Yhdistyksen puheenjohtaja on Tommi Lähteinen ja voimanoston yhteyshenkilö on Seija Eskelinen. Seuralla on omat kotisivut osoitteessa www.iisalmenvisa.com

SE-diplomit

Liiton hallitus on päättänyt muuttaa SE-diplomien jakokäytäntöä. Suomenennätyksen nostaneet urheilijoille, jotka pyytävät SE-diplomia, lähetetään SE-diplomi sähköisenä omaan sähköpostiin. SE-diplomin voi pyytää sähköpostiosoitteesta [email protected]

SE-diplomista antavat lisätietoja Antti Avanne ja Ville Orasmaa yllämainitussa sähköpostiosoitteessa.

VAU:n nostajat palaavat SVNL:n SM-kisoihin

VAU on kysynyt mahdollisuutta osallistua SVNL:n SM-kisoihin. Liitto vastasi VAU:lle, joka hyväksyi SVNL:n esittämät vaatimukset. VAU:n nostajia nähtäneen paluun jälkeen elokuussa klassisen penkkipunnerruksen SM-kisoissa Lopella.

Paitapenkin EM-kisat Suomeen

EPF myönsi paitapenkin EM-kisat Suomeen. Kisat nostetaan Ylitorniolla vuonna 2017.

Klassisen penkin MM-kisat?

IPF:ssä on suunniteltu, että klassisen penkin MM-kisat järjestettäisiin vuodesta 2016 alkaen. Suunnitelma vaatii vielä kongressin hyväksynnän. Asiasta päätetään marraskuussa Yhdysvalloissa.

Loppuvuoden voimanostolisenssi

Loppuvuoden (1.7. – 31.12.2014) voimanostolisenssin hinta on 35 € niille uusille nostajille, joilla ei ole ollut voimassa olevaa voimanostolisenssiä 1.1.2013 tai sen jälkeen. Voimanostokilpailemiseen oikeuttava lisenssi tulee olla maksettuna viimeistään kolme (3) viikkoa ennen kilpailemista. Samoin voimassaoleva antidopingsopimus tulee toimittaa liiton sihteerille saman aikataulun puitteissa. Sopimus tulee olla sihteerillä viimeistään 3 viikkoa ennen kilpailua.

Voimanoston ja penkkipunnerruksen PM-joukkueet

Voimanosto, miehet: Jussi Kangasvieri (105 kg), Jari Saario (120 kg), Janne Hakala (120 kg), Kenneth Sandvik (120+ kg).

Voimanosto, naiset: Erika Gadzova (57 kg), Annastiina Rajaniemi (57 kg), Virve Ilves (84 kg), Katariina Nokua (84+ kg).

Penkkipunnerrus, miehet: Tomi Vikla (83 kg), Mikko Tiensuu (105 kg), Janne Hakala (120 kg), Kenneth Sandvik (120+ kg) ja Andre Sjöholm (120+ kg).

Penkkipunnerrus, naiset: Annastiina Rajaniemi (57 kg), Katariina Nokua (84+ kg).

Joukkueiden johtaja: Harri Hagfors ja huoltaja: Markus Väliviita.

NPF-kongressiedustaja/tuomari: Jari Rantapelkonen, tuomari: Matti Rajaniemi (INT CAT II).

Kisat nostetaan 23.-24. elokuuta 2014 Islannin Keflavikissa.

Nuorten voimanoston MM-joukkue

Toni Väisänen (jun 74 kg), Jarkko Perttula (jun 93 kg) ja Henri Hakonen (jun 105 kg).

Tuomari/huoltaja: Seppo Sohlman ja joukkueen johtaja: Samuel Lappalainen

Kisat nostetaan 1. – 7.9.2014 Unkarin Oroshazassa.