Voimanoston EM-kilpailut - Savolainen nosti Euroopan mestariksi

Voimanoston EM-kilpailut käytiin Tsekin Pilsenissä

Marcela Sandvikille penkkikultaa, Sanna Apulilla vaikea kilpailu

Kilpailut aloittivat naisten sarja 47 kg ja 52 kg. Suomalaisista kisalavalle nousi ensimmäisenä sarjassa 47 kg kisaava Sanna Apuli. Sannan kisa alkoi tökkien eikä lähtenyt lentoon oikeen missään vaiheessa. Sanna jäi ilman tulosta kyykystä ja epäonnistui myös penkillä. Maastavedosta Sanna sai aloitusraudan 132,5 kg.

Sarjaa ylempänä, 52 kiloisissa nostava Marcela Sandvik sen sijaan onnistui hienosti. Marcela voitti lajikultaa penkkipunnerruksessa hienolla masters-1 maailmanennätyksellä 122,5 kg. Kokonaiskilpailussa Marcela oli viides. Marcelan yhteistulos 402,5 kg muodostui 140 kg kyykystä, 122,5 kg penkistä ja 140 kg maastavedosta.

Antti Savolainen nosti Euroopan mestariksi

Sarjassa 66 kg kilpaillut Antti Savolainen saavutti ensimmäisen varustepuolen Euroopan mestaruutensa. Yhden ryhmän nopea kilpailu verotti Antin mukaan hieman tulostasoa. Mestaruus irtosi 255 kg jalkakykyllä, 187,5 kg penkkipunnerruksella ja 280 kg maastavedolla. Mestaruuteen riitti 722,5 kg yhteistulos.

Riina Lahti paranteli ennätyksiään ja nosti hienosti neljänneksi

Riina Lahti nosti hienon kisan ja paranteli ennätyksiään sarjassa 63 kg. Riina taisteli EM-pronssista loppuun asti, mutta maastavedossa Iso-Britannian Rosemary Lima meni 2,5 kilolla ohi. Riinalle kuitenkin hieno kilpailu 185 kg kyykyllä, 105 kg penkillä ja 177,5 kg maastavedolla. Riinalle sai lajipronssia jalkakyykystä. Yhteistulosta Riinalle kertyi hienot 467,5 kg.

Jussi Kangasvieri nosti kahdeksanneksi

Jussi Kangasvieri kisasi sarjassa 105 kg. Jussin kilpailu sujui myös hienosti. Kyykyssä Jussi nosti parhaallaan 345 kg, penkistä nousi 230 kg ja maastavedosta 315 kg. Yhteistulosta kertyi 890 kg.

Kenneth Sandvik palasi kisalavalle

Kenneth toipuu edelleen SM-kilpailuiden loukkaantumisesta. Kentan ainoa tavoite kilpailuun oli tehdä MM-kisaraja ja pitää paikat ehjänä. Kisa meni suunnitellusti ja tavoite täyttyi. Lisäksi Kentalle lajipronssia penkiltä 352,5 kg tuloksella. Kyykystä nousi paikkoja säästellen 360 kg ja maastavedosta 287,5 kg. Yhteitulosta Kentalle tasan 1000 kg.

Suomen joukkuetta kisoissa oli huoltamassa Seppo Sohlman ja tuomaristossa toimi Kalevi Sorsa.

Naisten tulokset: http://goodlift.info/scoresheets/detailed_scoresheet_w.htm
Miesten tulokset: http://goodlift.info/scoresheets/detailed_scoresheet_m.htm