Liiton yhteystiedot:
Liiton postiosoite on Suomen Voimanostoliitto ry., toiminnanjohtaja Jarkko Saapunki, Kitkantie 110, 93600 Kuusamo. Liiton puhelinnumero on edelleen 010 309 4270. Puhelinpalveluajat ovat maanantaista torstaihin klo 12.00-20.00 ja perjantaisin klo 09.00-14.00.
Liiton palvelulupaukset asiakaspalvelullemme ovat:
- Sähköpostin info@svnl.fi kautta saat vastauksen helppoihin kysymyksiin, yleensä työpäivän aikana ja haastavampiin viikon sisällä.
- Matkalaskut pyritään maksamaan kahden viikon sisällä niiden vastaanottamisesta.
Käytössä olevat sähköpostiosoitteet ovat:
jasentieto@svnl.fi (liiton jäsentietojärjestelmään liittyvät kysymykset)
tulokset@svnl.fi (kilpailujen tulospöytäkirjojen toimitusosoite)
kilpailuilmoitukset@svnl.fi (kilpailuilmoituksiin liittyvät muutokset ym.)
eVoimanostaja@svnl.fi (eVoimanostajan menevät aineistot)
media@svnl.fi liiton tiedotukseen liittyvät asiat
paivi.ristolainen@svnl.fi (liiton tiedottaja)
margetta.salminen@svnl.fi (kilpailusääntöihin ja varusteisiin liittyvät kysymykset)
info@svnl.fi (yleiset liiton hallintoon liittyvät kysymykset)
Liiton hallitus 1.1.2024 alkaen
Tero Hyttinen, puheenjohtaja 2024 – 2025
Mats Finne, jäsen 2023 – 2024
Kaj Mattila, jäsen 2024 – 2025
Tomi Määttä, jäsen 2024 – 2025
Ville Orasmaa, jäsen 2023 – 2024
Päivi Ristolainen, jäsen 2023 – 2024
Sami Siltala, jäsen 2024 – 2025
Heikki Orasmaa, 1. varajäsen 2024 – 2025
Kirsti Paloniemi, 2. varajäsen 2024 – 2025
Uudet jäsenseurat
Helsingin Urheiluseura ry (H.U.S), Helsinki
Oripään Vesa ry (OripVe), Oripää
Team SKIP ry (SKIP), Hamina
Eronneet jäsenseurat
Helsingin yliopistollisen keskussairaalan urheiluseura r.y., HIK Stykelyft rf, K3 Strenght + Endurance ry, Kalvolan Isku ry, Loimaan Voima ry, MKO Powerlifting ry, Team Powerhouse ry ja Ylistaron Kilpa-Veljet ry.
Eronneita seuroja edustaneiden nostajien ja tuomareiden tulee ilmoittaa liitolle mahdollisimman pian uusi seura, jota hän edustaa. Seuran tulee olla liiton jäsenseura.
Käsittelymaksu virheellisten maksujen, lisenssien lunastamisen ym myötä
Toistuvasti tulee esille tapauksia, missä nostaja ilmoitetaan väärään sarjaan SM-kilpailuihin, lunastetaan väärä lisenssi jne. Käsittelymaksu on 10,00 euroa vuoden 2024 alusta lukien.
Käyttäytyminen maajoukkuematkoilla
Kun nostaja tai tämän huoltaja valitaan kansainvälisiin arvokilpailuihin edustamaan liiton valitsemaa maajoukkuetta kisoissa, tulee muistaa aina hyvä, asiallinen ja arvokas käyttäytyminen matkoilla. Ajoittain esimerkiksi alkoholin käyttö herättää keskustelua siitä, mikä on sopivaa ja mikä ei. On hyvä ymmärtää, että sinänsä eri henkilöillä voi olla erilaisia näkemyksiä siitä, mikä on yleisesti hyväksyttävää käytöstä tai esiintymistä alkoholin käytön yhteydessä. Kohtuudella alkoholiakin voi nauttia, kunhan myös kohtuudessa pysytään. Liiton kurinpitokäytännössä on rangaistuksia annettu tilanteissa, missä ollaan oltu selvästi häiriöksi muille tai aiheutettu vahinkoa humalassa erityisesti tilanteissa, missä joukkueenjohtaja, kilpailunjärjestäjä tai kansainvälinen liitto on raportoinut tapahtumasta.
Maajoukkuehuoltoon lisävaatimuksia sekä rajoituksia
IPF on muuttanut sääntöjään vuoden 2024 alusta. Todennäköisesti EPF muuttaa omia sääntöjään vastaamaan IPF:n sääntöä. Maajoukkuehuoltoa koskien ensi vuonna joudutaan kustakin huoltajaksi ilmoitetusta (head coach, coach, assistant coach) maksamaan kapitaatiomaksua 50 € kisaa kohden.
Huoltajalta edellytetään myös ADELin (WADAn Anti-Doping E-learning) suoritusta ilmoittamisen yhteydessä. ADELin suorittamisesta saat lisäohjeita tarvittaessa toiminnanjohtajalta tai päävalmentajalta. Nostajilta se vaaditaan jatkossakin samoin kuin antidopingsitoumus (Constent form).
Avoimen, junioreiden ja sub-junioreiden kilpailuihin voidaan nimetä enintään 12 huoltajaa ja mastereille 16 huoltajaa voimanostokilpailuihin sekä kaikille ikäluokille enintään 20 huoltajaa penkin yhdistelmäkisoihin (varuste ja klassinen penkki). Huoltajia nimettäessä etusijalla ovat liiton huoltajat. Nostajien huoltajat nimetään nostajien paremmuusjärjestyksessä nostajan IPF GL pisteissä.
Majoittuminen mahdollista vain virallisessa kisahotellissa
Kaikkien nostajien, huoltajien ja tuomareiden on majoituttava viralliseen kilpailuhotelliin, muutoin heitä ei akkreditoida kilpailuihin. Akkredioinnin saa jatkossa vain majoitusta vastaavasti. Esim. jos majoittuu yhden yön, niin akkreditoidaan edeltäväksi tai seuraavaksi päiväksi kisoihin.